BAİBÜİLEF-İG 2024 3. Gününde Online Sunumlar Eş Zamanlı Olarak Hız Kesmeden Devam Etti. Dijital Dönüşüm, Tasarım, Yeni Medya ve Gazetecilik temalı oturumu Prof. Dr. Selami Özsoy yönetti.
30 Haziran 2024 Pazar
BAİBÜİLEF-İG 2024 3. Gününde Online Sunumlar Eş Zamanlı Olarak Hız Kesmeden Devam Etti. Dijital Dönüşüm, Tasarım, Yeni Medya ve Gazetecilik temalı oturumu Prof. Dr. Selami Özsoy yönetti.
Haber: Selami Özsoy
Dijital Dönüşüm, Tasarım, Yeni Medya ve Gazetecilik temalı oturumu Prof. Dr. Selami Özsoy yönetti. Oturum Dr. Nihal Erdoğan Sepetci “Dijital İçerik Üretiminde Yapay Zeka Kullanımı İle Değişen Gerçeklik Algısı” konusunu ele aldığı sunumu ile başladı. Görsel örneklerle zenginleştirilmiş sunumunda Sepetci psikalitik bir yaklaşımla gerçeklik algımızın yapay zeka ile geldiği noktayı gözler önüne serdi. Hemen ardından Dr. Öğr. Üyesi Selin Çetinkaya “Yapay Zeka ile Üretilen Görsellerin Midjourney ve Photoshop Beta Uygulamalarının Karşılaştırmalı İncelemesi“ konulu araştırması ile izleyicilerin karşısındaydı. Oturumu izliyenler yapay zeka ve açılımları ile ilgili çok önemli ve güncel bilgiler edinmiş oldular. Dr. Öğr. Üyesi Nazmi Ekin Vural ve Yasin Nazım Kayhan “Yerel Medyanın Yeni Medya ile Bütünleşme Sürecinde İnternet Haberciliği“ konulu ortak sunumları ile oturum sürdü. Doktora öğrencisi Dudu Yurt ise “Dijital Dönüşüm Kapsamında İletişim Alanında Yayımlanan Lisansüstü Tezlerin Analizi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Bu konuyu takiben mikrofonu bir diğer araştırmasını sumak üzere yine Dudu Yurt alarak “Dijital Medyada Dezenformasyon: İliç Örneği” konulu araştırmasını bizlerle paylaştı. Sonrasında Dr. Öğr. Üyesi Özge Nilay Erbalaban Gürbüz “Yapay Zekâ Tarafından Yapılmış Sunspring ve It’s No Game Kısa Filmlerinin Fikir ve Sanat Eserleri Mülkiyet Hakları Kapsamında Değerlendirilmesi” konulu sunumunu gerçekleştirdi. Ardından Öğr. Gör. Alp Şahin Çiçeklioğlu “Değişen Haber Tüketim Pratikleri ve Kişiselleştirilmiş Haber Uygulamaları: Bundle Örneği” konusunu ele aldı. Bu sunumdan sonra Burak Saçsız da “Yapay Zeka Teknolojisi: ChatGPT İle Değişen Dijital Dönüşüm” konulu araştırması ile izleyicinin karşısındaydı.
Sempozyuma Yunanistan’ın Kefalonya bölgesinden, İonia Üniversitesinden bağlanan Dr. Öğr. Üyesi Evangelina Parisi ise “Artificial Intelligence in the Hotel Sector” konusunu ele aldı. Bu sunumu takiben Doktora öğrencisi Mehmet Özkan Yıldırım “Dijital Çağda Edebi Eser Üreticilerinin Okuma Pratikleri Üzerine Bir İnceleme: E-Kitap Versus Kitap” başlıklı sunumunu bizlerle paylaştı. Son olarak Doç. Dr. Murat Aytaş ve yüksek lisans öğrencisi Beyza Aytaş da “Yapay Zekâ ve Medya Manipülasyonu: Deepfake, Dezenformasyon ve Midjourney’in Kesişim Noktası” konulu ortak araştırmalarını izleyicilerle buluşturdular.