30 Haziran 2024 Pazar
BAİBÜİLEF-İG 3. Gününde Hız Kesmeden Devam Etti! Güncel Konular Ele Alındı. Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başğiyit hocamızın Moderatörlüğündeki Online Oturum Büyük İlgi Gördü.
Haber: Özgür Başyiğit
Son günün son online oturumun teması Yeni Medya, Toplum, Eğitim, Etik ve Hukuk moderatörü Üniversitemiz Hukuk Fakültesi Öğretim Üyesi Dr. Öğr. Üyesi Özgür Başyiğit oldu. Son oturum yüksek lisans öğrencisi Elif Beyza Akkaya’nın “Radyo ve Televizyon Üst Kurulu’nun Televizyonda Yayınlanan İçeriklere Geliştirdiği Ceza Mekanizmasında Sosyal Medyanın Yeri: Twitter’da Gündem Olan İçerikle Hiç Konuşulmayan İçeriğin Ceza Pratiklerine Etkisi“ konulu sunumu ile başladı. Bu sunumun ardından Öğr. Gör. Dr. Dilek Turan Eroğlu “Eğitimde Podcast (Sesli Blog) Kullanımının Etkili Eğitim ve İletişim Açısından Değerlendirilmesi Üzerine Bir Çalışma“ başlıklı araştırmasında konu ile ilgili yenilikçi örnekleri izleyicilerle paylaştı. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Yusuf Yüksekdağ “Indiviual Communıcatıon Ethics in Counterıng Extreme Speech in Digital Spaces“ başlıklı araştırması ile karşımızda oldu. İzleyiciler tarafından ilgi ile izlenen bu sunumun ardından Dr. Öğr. Üyesi Taner Kızılhan ise “Veri Okuryazarlığının Ötesine Geçmek: Eleştirel Veri Vatandaşlığı Tanımı, Bileşenleri ve İşlevselliği” konusunu tüm detayları ile ele aldı. Soru cevaplar ve kısa fikir alışverişlerinden sonra Doç. Dr. Gökçen Başaran İnce mikrofonunu açarak “İletişimin Dijitalleşmesi ve Kolektif Bellek Çalışmalarının Dönüşümü” konulu sunumunu izleyicilerin dikkatine sundu. Hemen sonrasında Arda Umut Saygın ise “İletişim Fakültelerinin Youtube Kanalları Üzerine Bir İnceleme” üzerine yapmış olduğu detaylı araştırmaları izleyicilerimizin dikkatine sundu. Prof. Dr. Nigar Değirmenci, Doç. Dr. Ferda Esin Gülel ve lisans öğrencisi Mine Kılıç ortaklaşa geçekleştirmiş oldukları “Sosyal Medyada Sosyal Kaygı: Üniversite Öğrencileri Üzerine Bir İnceleme” konulu araştırmaları ile yine benzer sorunları ele alarak çok yenilikçi ve yaratıcı önerilerde bulundular. Ardından Doç. Dr. Sibel Çelik Norman ve Dr. Fuat Boğaç Evren de yine “Toplum 5.0: Frankfurt Okulu Perspektifinden Teknolojik Rasyonalitenin Eleştirisi” konulu ortak araştırmalarını tüm detayları ve yönleri ile analiz ettiler. Bu ilginç ve önemli sunumun ardından Av. Dr. Murat Sadak “Dijital Çağda Hukuksal Güvenliğin Sağlanması Kapsamında Yapay Zeka” konusu ile izleyicilerin merak etmiş olduğu pek çok soruya cevap niteliğinde bir araştırma ele almış oldu. Ardından Dr. Öğr. Üyesi Hakan Cindemir “Dijital Sözleşmelerin İş Hukuku Alanında Uygulanması” konulu sunumunu bizlerle paylaştı. Son olarak doktora öğrencisi Sevim Büşra Köse “Bilişim Çağında Kimlik İnşası veya İmhası“ konulu araştırmasında güncel bilişimsel sorunlara kimlik olgusu üzerinden değindi.
Yüz yüze sunumların ardından katılımcılara teşekkür belgeleri takdim edildi. Toplu fotoğraflar çekildi. Fakültemizin youtube kanalı için reportajlar çekildi. 1. Uluslararası Dijital Dönüşüm ve Yeni Medya Sempozyum sayısız iş birliklerin kurulmasına, ortak ve yenilikçi çalışmaların ortaya çıkmasına vesile olmuş görünüyor.
Sempozyumda emeği geçen Fakültemizin Akademik ve İdari tüm personeline bu meşakkatli ardından unutulmadı. Sempozyumun sonunda katılımcı misafirlerimizin uğurlanması ardından küçük bir kutlama ile tüm akademik ve idari personelimizin teşekkür belgeleri de kendilerine takdim edildi.
BAİBÜİLEF-İG 2024 için şimdi Özet bildiri kitapçığı ve Tam Metin Bildiri Kitabının ortaya çıkarılması için süreç devam ediyor. BAİBÜİLEF-İG 2025 için Tema belirleme çalışmaları da bu anlamda başlamış oldu. Seneye 2025 yılının Mayıs ayında Fakültemiz yine yepyeni verimli, yararlı, faydalı, heyecan dolu bir Uluslararası Sempozyuma inşallah ev sahipliği yapacak.